Planten terrariums

Planten terrariums die je niet hoeft te verzorgen. De perfecte keuze voor beginnende en ervaren plantenliefhebbers.

Filter producten
Kleur
Prijs
Hoogte
Verlichting
Water nodig?
Aantal planten
Soort plant
Breedte
Filter producten
Kleur
Prijs
Hoogte
Verlichting
Water nodig?
Aantal planten
Soort plant
Breedte

Planten in glazen pot

Ben je op zoek naar een kamerplant die zichzelf verzorgt? En heb je geen groene vingers? Dan ben je op het juiste adres! Met onze planten terrariums in glas haal je een zelfvoorzienend ecosysteem in huis. Water geven aan deze fles terrarium hoeft niet. Door de watercirculatie en verdamping in de afgesloten fles recyclet het planten terrarium zijn eigen water. De perfecte keuze voor beginnende en ervaren plantenliefhebbers. Makkelijk toch?!

Planten terrarium maken

Een planten terrarium is het perfecte woonaccessoire in huis of op kantoor. Plaats hem bijvoorbeeld in je woonkamer, slaapkamer, keuken of op je bureau. Deze unieke groene eyecatcher past op elke plek in je ruimte. En wat nog leuker is? Onze planten terrariums worden als do-it-yourself pakket geleverd en zijn enorm makkelijk in elkaar te zetten. We hebben de fles, grondstoffen, planten en het mos voor je geregeld. En met de handige handleiding zet je hem in vijf stappen eenvoudig in elkaar.

Daglicht in je terrarium

Licht heeft grote invloed op je terrarium. Door te weinig licht kunnen de planten schimmelen, door te veel licht kunnen ze verbranden. Plaats je planten terrarium daarom op een plek met veel daglicht, maar nooit in direct zonlicht. Plekken met wisselende temperaturen, zoals een verwarming of vensterbank, kan je het beste vermijden. Draai je fles elke maand een halve slag zodat alle kanten optimaal belicht worden.

Tip! Heb je een raam op de noordkant? Plaats het ecosysteem dan dichter bij het raam. Bij een raam op de zuidkant kan je het ecosysteem er iets verder vanaf plaatsen.

Condens in je terrarium

Condens hoort in je gesloten terrarium. Daarom mogen er altijd wat druppels zichtbaar zijn op het glas. Als je voor langere tijd de planten moeilijk kan zien door het condens, kan je de kurk er vanaf halen en het vocht laten verdampen. Blijft de condens op korte termijn terugkomen? Probeer dan een andere plek te vinden.

Water geven aan je plant in terrarium

Het planten terrarium recyclet het water dat in de fles zit. Toch kan het zijn dat je eens in het halfjaar water moet geven. Dit is afhankelijk van plaatsing en de temperatuur van de ruimte waarin het ecosysteem staat. Wanneer de grond droog aanvoelt, of je mos lichtgroen kleurt, kan je het ecosysteem een scheutje water geven. Voeg (afhankelijk van de grootte van je fles) ongeveer 50 tot 100 ml water toe met een plantenspuit en verdeel dit in je fles.

Belangrijk om te weten over onze terrariums

  • Deze planten terrariums wordt als doe-het-zelf pakket geleverd (makkelijk in elkaar te zetten!)
  • Alle planten zijn MPS-gecertificeerd en hebben oorsprong in duurzame tuinbouw.
  • Al ons glaswerk is gerecycled.
  • Elk product proberen we te bezorgen zoals op de foto afgebeeld.
  • Soms kan de kleur of vorm van een plant afwijken als deze niet voorradig is bij de kweker. We zullen dan een mooi alternatief leveren.
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de €50 euro (kant-en-klare ecosystemen uitgezonderd)

Planten terrarium met licht

Van klein tot groot, we hebben een breed scala aan planten terrariums die perfect zijn voor elk huis. Naast onze prachtige selectie van doe-het-zelf terrariums hebben we ook kant-en-klare mini-ecosystemen met verlichting! De zuinige lamp zorgt ervoor dat je tijdens donkere dagen en avonden ook kunt genieten van je prachtige natuurwereld.

Winkelwagen
De waardering van mini-ecosysteem.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 19 reviews.