DIY mini-ecosystemen

Doe het zelf mini-ecosystemen. Met de handige ‘5 stappen handleiding’ zet jij een ecosysteem makkelijk in elkaar! Verzonden door heel Nederland.

Filter producten
Kleur
Prijs
Hoogte
Verlichting
Water nodig?
Aantal planten
Soort plant
Breedte
Filter producten
Kleur
Prijs
Hoogte
Verlichting
Water nodig?
Aantal planten
Soort plant
Breedte

Mini-ecosysteem in glazen pot

Op het eerste gezicht lijkt een mini-ecosysteem gewoon een kamerplant. Maar bij nader inzien zul je merken dat het veel meer is dan dat! In deze betoverende tuintjes vind je een grote verscheidenheid aan planten, van delicate varens tot levendige calathea’s. Mini-ecosystemen hoef je niet te verzorgen, waardoor ze een perfecte keuze zijn voor beginnende en ervaren plantenliefhebbers. Bovendien vormen ze een prachtige decoratie in elke kamer!

Do-it-yourself mini-ecosystemen

Een mini-ecosysteem is het perfecte woonaccessoire. Het is uniek en trekt overal waar je het plaatst de aandacht! Belangrijk om te weten: Ze worden als do-it-yourself pakket geleverd en zijn gemakkelijk in elkaar te zetten. Dus maak je geen zorgen! We hebben de fles, grondstoffen, planten, mos en de handige ‘5 stappen handleiding’ voor je geregeld.

Licht in je ecosysteem

Licht heeft grote invloed op je ecosysteem. Door te weinig licht kunnen de planten schimmelen, door te veel licht kunnen ze verbranden. Plaats je ecosysteem daarom op een plek met veel daglicht, maar nooit in direct zonlicht. Plekken met wisselende temperaturen, zoals een verwarming of vensterbank, kan je het beste vermijden. Draai het ecosysteem elke maand een halve slag zodat alle kanten optimaal belicht worden.

Tip! Heb je een raam op de noordkant? Plaats het ecosysteem dan dichter bij het raam. Bij een raam op de zuidkant kan je het ecosysteem er iets verder vanaf plaatsen.

Condens in je ecosysteem

Condens hoort in je ecosysteem. Daarom mogen er altijd wat druppels zichtbaar zijn op het glas. Als je voor langere tijd de planten moeilijk kan zien door het condens, kan je het ecosysteem open zetten en het vocht laten verdampen. Blijft de condens op korte termijn terugkomen? Probeer dan een andere plek te vinden voor je ecosysteem.

Water geven aan je ecosysteem

Het ecosysteem recyclet het water dat in de fles zit. Toch kan het zijn dat je eens in het halfjaar water moet geven. Dit is afhankelijk van plaatsing en de temperatuur van de ruimte waarin het ecosysteem staat. Wanneer de grond droog aanvoelt, of je mos lichtgroen kleurt, kan je het ecosysteem een scheutje water geven. Voeg (afhankelijk van de grootte van je fles) ongeveer 50 tot 100 ml water toe en verdeel dit in je fles.

Belangrijk om te weten over onze mini-ecosystemen

  • Deze mini-ecosystemen wordt als doe-het-zelf pakket geleverd (makkelijk in elkaar te zetten!)
  • Alle planten zijn MPS-gecertificeerd en hebben oorsprong in duurzame tuinbouw.
  • Het glaswerk is gerecycled.
  • Elk product proberen we te bezorgen zoals op de foto afgebeeld.
  • Soms kan de kleur of vorm van een plant afwijken als deze niet voorradig is bij de kweker. We zullen dan een mooi alternatief leveren.
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de €50 euro!

Mini-ecosystemen met licht

Van klein tot groot, we hebben een breed scala aan mini-ecosystemen die perfect zijn voor elk huis. Naast onze prachtige selectie van doe-het-zelf ecosystemen hebben we ook mini-ecosystemen met verlichting! De zuinige lamp zorgt ervoor dat je tijdens donkere dagen en avonden ook kunt genieten van je prachtige natuurwereld.

Winkelwagen
De waardering van mini-ecosysteem.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 17 reviews.